Dressuur

Disciplines

Wij hebben alles in huis voor de professionele dressuurruiter en paard! 
Als dressuurruiter wil jij laarzen en een zadel die jou ondersteunen bij de fijne hulpen die jij moet geven. Steel de show in de ring door zelf een bijpassend hoofdstel, rijjasje en helm samen te stellen. 
Je hebt ruime keus uit vele mogelijkheden en materialen. Wij nemen de maten voor je op en helpen jou bij het samenstellen van jouw unieke set!

Stel naar jouw eigen smaak samen:

Petrie laars

Als eventingruiter moet jij uitblinken in diverse takken van de ruitersport. Wij zien het als onze taak om jou te voorzien van de juiste benodigdheden in de drie onderdelen dressuur, springen en de cross.
Klik hier aan de linkerkant op het onderwerp om ons assortiment te bekijken.

Veiligheid

Eventing begint bij veiligheid. Zonder goedgekeurde bescherming mag je immers niet starten. Wij kunnen jou en je paard voorzien van:

  • Bodyprotectoren, goedgekeurd volgens de meest recente richtlijnen.
  • Veiligheidshelmen, goedgekeurd volgens de meest recente richtlijnen.
  • Geschikte rijlaarzen voor dressuur, springen en de cross.
  • Beenbescherming, geschikt voor de cross.

De springsport is een tak van de ruitersport die veel vraagt van zowel de ruiter als het paard. Je zoekt als springruiter veel bewegingsvrijheid en tegelijkertijd ondersteuning in de producten die je gebruikt. Een zadel, hoofdstel, bit en de juiste kleding moeten immers een positief verschil kunnen maken tijdens een training of springwedstrijd. Wij kunnen jou daar bij helpen door je te adviseren en te voorzien van de juiste benodigdheden.

Als endurance ruiter weet jij als geen ander dat comfortabele kleding en onderhoudsvrij, lichtgewicht materiaal een must is in deze tak van de ruitersport. Wij hebben ruime keus in onder andere endurance rijbroeken, helmen, pads en zelf samen te stellen hoofdstellen met bijpassende teugels, borsttuigen en martingaalvorkjes. Onze zadelspecialisten kunnen jou tevens helpen bij de keuze van het perfecte endurance zadel. Wij werken al jaren lang nauw samen met een groot aantal endurance ruiters die op hoog niveau presteren in de endurance sport. Hierdoor hebben wij een uitgebreide specifieke kennis opgebouwd om jou te kunnen adviseren.

Ons team bestaat uit meerdere westernspecialisten met jarenlange ervaring in de westernsport, zowel nationaal als internationaal. Hierdoor weten wij precies wat jij nodig hebt en kunnen wij je helpen bij jouw keuze voor de juiste pad, reins, laarzen en nog veel meer!

Westernzadels hebben een totaal andere pasvorm dan dressuur, spring of veelzijdigheidszadels. Een westernzadel heeft geen schokabsorberend kussen en dat maakt de pasvorm extra belangrijk. Een westernzadel heeft diverse punten waarop je de pasvorm kunt bepalen:

Je vindt bij ons alle artikelen om op verschillende manieren bitloos te kunnen rijden en/of grondwerk met je paard te kunnen verrichten. Door onze samenwerking met Freedom Riding Articles is ons assortiment zeer breed en kunnen wij jou voorzien van onder andere grondwerkmateriaal, touwhalsters, bitloze hoofdstellen, leadropes en boomloze zadels.

Wij zijn er van overtuigd dat een beperking jouw sport niet in de weg mag staan. Daarom is ons team gespecialiseerd om jou zo goed mogelijk te ondersteunen met speciaal op jou afgestemde en op maat gemaakte artikelen. 

Pagina over Trec under construction.

Pagina over Recreatie under construction.

Pagina over Working Equitation under construction.

De parasport vraagt soms op zeer specifieke aanpassingen aan bijvoorbeeld een zadel, beugels of teugels. Wij werken zeer nauw samen met diverse pararuiters die op hoog niveau presteren in de parasport. Hierdoor hebben wij veel ervaring opgebouwd en wij zullen er alles aan doen om samen met jou tot een perfecte oplossing te komen!