Dressuur

Alice Naber-Lozeman

Alice Naber-Lozeman

Alice rijdt al sinds 1987 internationale eventingwedstrijden. De triatlon voor paarden: dressuur, cross country en een springparcours en dat allemaal met hetzelfde paard. Alice reed veel EK's, WK's en nam deel aan de olympische spelen van Rio. Haar doel is nu om er volgend jaar in Tokyo op de olympische spelen weer bij te zijn.

Vorig jaar tijdens de WK in het Amerikaanse Tryon heeft Nederland de plaatsing voor Tokyo niet gehaald. De eerste 6 landen zijn geplaatst en Nederland werd 10e. Alice zat  toen in dat team met ACSI Harry Belafonte.

Dit jaar in augustus tijdens het EK zal deze plaatsing afgedwongen moeten worden. Er zijn daar nog twee teamplaatsen te verdienen.  Spannend!
Alice werd vele malen Nederlands  kampioen. In 2000, 2002, 2004, 2008, 2013, 2014, 2015 en 2016.
Dit deed ze met Clark Kent, Royal Kiwi, Baxter, Tom Cruise, ACSI Peter Parker en als laatste met ACSI Harry Belafonte. 

Alice heeft twee dochter, Leida is 13 en Jantien is 10 jaar.

Beiden meiden rijden ook fanatiek. Leida werd in februari regio kampioen in het EM springen. Leida rijdt ook al bij de paarden en wil heel graag deelnemen aan het EK voor de junioren wat dit jaar in Maarsbergen gehouden wordt. Ze heeft de 14 jarige ACSI Zamzam ter beschikking. Met dit paard heeft Alice op hoog niveau gereden, dus een mooi doel voor haar!  Ook Alice haar man Gert was actief in de eventing en werd in 2002 Nederland  kampioen. 

In 2003 reden Gert en Alice samen het EK in het Ierse Punchestown.