Dressuur

Demi Vermeulen

Demi Vermeulen

Ik ben Demi Vermeulen, 23 jaar, en ik ben para dressuur amazone. Ongeveer 12 jaar geleden ben ik begonnen met de paardensport. Ik kom niet uit een paardenfamilie en ben gewoon begonnen op een manege. Het bleek een heel geschikte sport voor mij én ik vond het ook nog eens heel erg leuk. Sindsdien is het een beetje uit de hand gelopen en is het inmiddels waar mijn leven om draait. De paardensport staat op nummer 1. 

Naast het leven als topsporter ben ik ook een rechtenstudente. De bachelor Nederlands Recht heb ik afgerond en op het moment ben ik bezig met mijn Master Burgerlijk Recht. Dit schooljaar zal ik afstuderen. 

De afgelopen jaren heb ik super veel mooie successen mogen meemaken. In 2011 won ik met Chiara mijn allereerste medaille op een kampioenschap, we wonnen individueel brons in de kür op het EK. Daarna ging het heel snel. Zo won ik met het paard Vanness individueel brons en team zilver op het WK in 2014 en kwam in 2016 mijn grootste droom uit. Met Burberry mocht ik naar de Paralympische Spelen in Rio! En daar wonnen we ook nog eens team brons en individueel zilver! 

In 2017 & 2018 heb ik veel mooie overwinningen geboekt met het paard Ciska (van Femke Beljon), zo wonnen we alle proeven op een internationale wedstrijd in Deauville en wonnen we tijdens Indoor Brabant. 

December 2018 ben ik begonnen aan een nieuw avontuur met het paard Wannabe (van Carlien Hoedemaker). We hebben als ultieme doel de Paralympische Spelen in Tokyo. In de korte tijd dat we een combinatie zijn hebben we al 3 A-kaderscores bij elkaar gereden en verschillende keren gewonnen! Voor 2019 hopen we ons de selecteren voor het EK in Rotterdam. We gaan ervoor met het super team van sponsoren, familie en supporters om mij heen!

Social media
Facebook: https://www.facebook.com/demi.vermeulen
Instagram: https://www.instagram.com/vermeulendemi/