Dressuur

Ewoud Boom

Ewoud Boom

Mijn naam is Ewoud Boom ik ben 42 jaar ben getrouwd met Mirjam en heb twee kinderen.
In het dagelijks leven werk in op de faculteit diergeneeskunde alwaar ik veel transporten doe voor alle verschillende soorten dieren die van of naar de kliniek moeten worden vervoerd. Mijn uit de hand gelopen hobby is mennen. Als kind ben ik door mijn vader besmet geraakt met het menvirus.

Nadat ik met een tweespan pony ruim 15 jaar op internationaal top niveau heb gereden heb ik vorig jaar de overstap gemaakt naar een tweespan paarden. Ik heb met de pony’s zeven weken gereden en ben negen maal Nederlands kampioen geweest. In 2013 ben ik in het Franse Pau zelfs wereld kampioen geworden. Ik heb heel veel zin om met onder andere de steun van Herman van de Bunt en zijn team weer terug te keren op het hoogste niveau maar nu dan met paarden.

De paarden die ik nu rij zijn twee zes jarige paarden een Colonist x Waterman (kwpn tuigpaard) en een UB40 x Tushinski (kwpn dressuur paard). Ik heb de paarden beschikbaar gesteld gekregen van Alfons Engbers. Ons doel voor de komende jaren is het WK van 2021 dat zal worden gehouden in Kronenberg Nederland.

Verder heb ik nog verschillende bestuur functie’s binnen de KNHS en bij onze  menvereniging in Nijkerk. Ook geef in regelmatig les en help ik menners tijdens wedstrijden en dat beperkt zich niet tot alleen Nederland. Ik ben de afgelopen paar zomer’s zelfs helemaal in canada geweest om daar instructie en clinics te geven. Ik heb veel zin om mijn nieuwe span komend jaar uit te gaan brengen op diverse wedstrijden.