Dressuur

Femke Beljon

Femke Beljon

Femke Beljon

Ik ben Femke Beljon, 30 jaar en run mijn eigen dressuurstal in Raalte. Ik heb twee hele moeilijke jaren (2017/2018) achter de rug en ik hoop dat 2019 mij weer veel moois gaat brengen. Nadat ik in totaal drie paarden door verschillende redenen heb moeten laten inslapen en twee van mijn huidige paarden bijna kwijt was door bizarre ongelukken, stond ik weer met beide voeten op de grond. Ik heb een aantal ingrijpende beslissingen genomen en het roer op verschillende vlakken helemaal omgegooid. Inmiddels zie ik weer licht aan het eind van de tunnel en werk ik nog steeds met heel veel plezier met mijn paarden elke dag. Daarnaast ben ik sinds 1 juni 2018 voor een aantal uren per week werkzaam voor Powerhorse en ben ik sinds September 2018 gestart met de Coach 5 opleiding van de KNHS, een soort Master onder de paardensportopleidingen

Femke Beljon

Momenteel heb ik veel jonge paarden op stal staan die ik rustig aan het opleiden ben. Bijvoorbeeld mijn allereerste eigen fokproduct Kaspara DFB (Uphill x Jazz), het leuke van haar is dat ik haar beide ouders ook heb gereden. Ze doet het super goed onder het zadel, ik heb erg veel zin in de toekomst! Daarnaast de 4 jarige Jacuzzi M (Dundee M x Jazz), hij is erg groot en ik heb hem sinds een jaar onder het zadel. Hij presteert al zeer verdienstelijk in de L2 en de Subli cup. Met Annelin Texel (Painted black x Jazz) rijd ik ZZ-licht en met Ciska II (Samba Hit II x Haarlem) ZZ-Zwaar. Ciska heeft in de afgelopen anderhalf jaar dienst gedaan als parapaard voor Demi Vermeulen en ik heb de combinatie mogen begeleiden. Ik heb daar enorm van genoten en veel geleerd als coach, maar ook zeker als mens.

Femke Beljon

Naast al deze activiteiten geef ik ook nog veel les op verschillende niveaus. Mijn programma is dus zeer afwisselend en dat bevalt erg goed. Tot slot heb ik ook regelmatig paarden op stal voor de verkoop of bemiddel ik tussen eigenaar en klant. Ik heb in de afgelopen jaren paarden over de hele wereld verkocht (Japan, Taiwan, Amerika, Denemarken, Argentinië, Koeweit etc.) en heb met veel kopers nog contact, ook dat vind ik erg leuk!

Social media
Website: www.femkebeljon.nl
Bekijk hier de vlog die Feline heeft gemaakt met Femke: https://www.youtube.com/watch?v=Bdcm9XXP9ck