Dressuur

Imke Lamsma

Imke Lamsma

Imke Lamsma

Mijn naam is Imke Lamsma. Ik ben 19 jaar jong en zit momenteel in het derde jaar van mijn studie Bedrijfskunde aan het Windesheim in Zwolle. Mijn hobby's zijn naast de paarden ook fotograferen en video's maken.

Van jongs af aan ben ik al bezig met de paardensport. Mijn moeder heeft zelf altijd endurance gereden op internationaal niveau. Mede dankzij haar en mijn vader ben ik ook in aanraking gekomen met de sport. Mijn vader is fanatiek als groom en organiseerde eerder altijd een endurancewedstrijd in Ermelo. Toen ik als klein kind mee mocht om mijn moeder te groomen wanneer zij een wedstrijd reed maakte ik vaak foto's. Daar is dus ook mijn liefde voor film/fotografie ontstaan. Mijn ouders zijn voor mij erg belangrijk, zonder hun hulp zou ik de sport niet kunnen beoefenen.

Imke Lamsma

Het afgelopen jaar heb ik weer veel leuke dingen mee mogen maken dankzij de paarden en mijn familie! In Februari liep Sjabeka haar eerste 160km wedstrijd (ook mijn eerste 160’er) in de woestijn van Abu Dhabi goed uit. Zo leuk om dit mee te kunnen maken met een paard wat we zelf opgeleid hebben. Wat ben ik trots op haar! Helaas was dit jaar het NK voor ons niet zo’n groot succes als vorig jaar, toen we Nederlands kampioen werden. Gelukkig mocht ik met Kabila toch mee naar het EK voor junioren en young riders in Pisa. Hier finishten Kabila en ik op de 20e plek. In oktober kreeg ik de kans om de Tom Quilty cup in Australië (160km) te rijden met een paard genaamd Halimas Danielle van Kim Noble. Wat een gave ervaring! Nu ik dit schrijf ben ik net terug uit Spanje, waar ik samen met Kabila in Santa Susanna de 2-daagse wedstrijd van in totaal 152km heb uitgereden door de bergen. Kabila heeft me de afgelopen twee jaar 4/4 keer over de finishlijn gebracht, dappere kleine pony. Ik wil haar eigenaar, Miranda Kayser graag bedanken voor het lenen van haar lieve pony en het vertrouwen.

Imke Lamsma

Op dit moment zit ik in het A-kader Endurance voor junioren en young riders met twee paarden: Kabila en Sjabeka. Ik hoop in 2019 te starten op het WK endurance voor junioren/ young riders in Pisa, Italië. Dit zal verreden worden over 120km.
Daarnaast ga ik mij in 2019 focussen op het opleiden van nieuwe paarden, waaronder ons jonge Arabiertje Lorenzo die we zadelmak gaan maken. Investeren in de toekomst.

Op naar volgend jaar!

Social media
Facebook: https://www.facebook.com/ImkeLamsma
Instagram: EnduranceMemories
YouTube: EnduranceMemories