Dressuur

Jeanette Wilhelm

Jeanette Wilhelm

Ik ben Jeanette Wilhelm uit Ede en rij endurance met mijn paarden. Ik heb 4 paarden, allemaal volbloed arabieren en allemaal schimmels. Dit ras is bijzonder geschikt voor de lange afstanden. Twee van mijn paarden lopen op dit moment op internationaal niveau: Chatar F (2007) en Misty Midnight QA (2009). Verder heb ik nog Eenhoorn’s Dahrouck (2007) en een jong hengstje Joy Berk (2017).

Met Chatar heb in 2017 een succesvol jaar gehad. Zowel het NK in Ermelo heeft hij zeer goed uitgereden (bronzen medaille) als het EK in Brussel (18e individueel). Beide kampioenschappen gingen over een afstand van 160km. Dit succes leverde ons een ticket voor de Wereldruiterspelen in Tryon (USA), september 2018. Een droom die uitkwam. Helaas zijn deze Wereldruiterspelen zeer dramatisch verlopen (het WK endurance is uiteindelijk ter plaatse op de wedstrijddag zelf afgelast).

Chatar heeft vervolgens in november 2018 nog de allerzwaarste wedstrijd van Europa zeer succesvol uitgelopen. Deze wedstrijd was in Montcuq (Frankrijk) en werd gereden in twee dagen, 100 km per dag. Het terrein was technisch heel zwaar met flinke hoogteverschillen. Hoe trots kan je dan zijn als je paard na 200km topfit over de finish komt.

In het dagelijks leven heb ik samen met mijn man een makelaarskantoor (Wilhelm Makelaars in Ede). Om fit te blijven voor de lange afstanden die ik te paard afleg, doe ik zelf verder nog aan trailrunning (lange afstanden hardlopen over onverharde paden), zwemmen en krachttraining.

Social media
Facebook: Jeanette Wilhelm
Instagram: jeanette.wilh
Twitter: jeanette_nl