Dressuur

Michelle Schuijt

Michelle Schuijt

Hallo, ik ben Michelle Schuijt en ben geboren in 1988. Ik rij vanaf mijn 12de paard. Ik heb altijd verzorgpaarden gehad en kocht op mijn 21ste mijn eigen paard. Ik wilde graag een Akhal Teke en ben bij verschillende fokkers in Europa langs geweest. Uiteindelijk heb ik Gyshgun gekocht bij de tot nu toe nog steeds enige fokker van Akhal teke paarden in Nederland bij mevrouw de Vos van Steenwijk in de Wijk, Drenthe.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor het ras ging, omdat ik het de mooiste paarden op aarde vind, het een pittig en werkwillig karakter heeft en geschikt is voor de Endurance. Stiekum wilde ik natuurlijk ook graag dat mooie kleurtje hebben, maar ik ben bij Gyshgun vooral gevallen voor zijn gouden karakter in combinatie met zijn gouden kleur. 

Ik heb Gyshgun gekocht als 3,5 jarige hengst en toen hij 5 jaar was hebben we hem geruind, zodat ik hem makkelijker kon gaan uitbrengen in de sport. Ik heb hem zelf beleerd en we zijn langzaam begonnen met het trainen van (lange) afstanden. 

Mijn wedstrijden verliepen voorspoedig en ik kon na 3 jaar al starten met internationale wedstrijden. Dat ging ook heel goed en zo kwam ik in het B kader terecht en het jaar erop in het A kader en heb ik mee mogen doen op het EK Endurance 2017 voor Nederland. Helaas was dat de eerste en tot nu toe enige wedstrijd in onze carrière die we niet hebben kunnen uitrijden. Na 80 km liep Gyshgun kreupel en later bleek dat hij een kleine peesblessure had.

Afgelopen jaar is niet zo ons jaar geweest. Gyshgun heeft aan het begin van een jaar een stof/schimmel allergie opgebouwd en het heeft lang geduurd voordat we die onder controle hadden. We hebben uiteindelijk in de zomer 1 wedstrijd gereden van 70 km om te trainen en te kijken waar we stonden. Die hebben we gewonnen met een gemiddelde snelheid van rond de 16,5 km/uur.

Daarna hebben we veel getraind, ook in Duitsland met heuveltraining en we hebben een aantal galoptrainingen gedaan om ons voor te bereiden op een mooie internationale wedstrijd in Frankrijk in oktober. Helaas heeft Gyshgun zich net voor die wedstrijd verstapt en moest ik afzeggen. Hij heeft net 3 maanden stil gestaan om te herstellen van een verrekt bandje en we zijn deze week weer begonnen met opbouwen. Kortom ik hoop dat we volgend jaar weer kunnen laten zien waar we goed in zijn en dat is wedstrijden uitrijden!