Dressuur

Bonavia

Foto Bastian

'Bonavia'

Work in Hand Equipment by Bastiaan de Recht 
Nieuw op de Nederlandse markt! Een complete werkset,  ontwikkeld door “Werk aan de Hand- en Teugelspecialist” Bastiaan de Recht.
Zowel voor alle trainingen met lange en korte lijnen voorziet Bastiaan de Recht’s Work in Hand Equipment. Zo kunnen jij en je paard werken met paard vriendelijke en gebruiksvriendelijke producten van hoge kwaliteit.
Bastiaan brengt de lijn uit onder de naam “Bonavia”, vernoemd naar de Lippizaner van Bastiaan, die hij heeft opgeleid tot het Grandprix niveau.

BONAVIA LANGE TEUGEL
Werk aan de lange teugel wordt steeds populairder, maar Lange teugels waren tot nu toe niet verkrijgbaar.
Nu wél! Bastiaan de Recht heeft met Country Mill elegante en fijn in de hand liggende Lange Teugels ontwikkeld, die net als de dubbele longe eenvoudig op maat te maken zijn naar jouw specifieke wensen.

Franse Stijl
Bij de Franse stijl loop je een paar meter achter je paard en lopen de teugels door de ogen van een longeersingel naar het bit. Deze teugel wordt geleverd als 11 meter lengte en eenvoudig aanpasbaar naar jouw gewenste maatvoering.

Weense / Italiaanse stijl
Bij de Weense/Italiaanse stijl loop je direct achter je paard met je handen op de croupe, of naast de achterbenen van je paard. Omdat je met je handen op het lijf van het paard werkt, wil je zo min mogelijk lijn in je handen hebben. Daarom zijn de lange teugels voor dit werk korter, zodat je maximaal 1 of 2 lussen hoeft te maken.
Deze teugel is 5 meter lang en aanpasbaar naar jouw gewenste lengte.

Dubbele Lounge
In de stijl van de teugels van Bonavia, is ook de dubbelle lounge ontwikkeld. Het materiaal is gelijk aan dat van de teugels en ligt erg comfortabel en zacht in de hand.  Indien je de lengte wilt aanpassen voor jouw training, dan is dat heel eenvoudig te verstellen.

FRANSE STIJL  teugel  11 Meter

EUR 89,95

Klik hier om online te bestellen.

-          DONKER BRUIN BAND 25MM 11 MTR

-          MESSING STUDS

WEENSE/ITALIAANSE STIJL teugel 5 Meter

EUR 49,95

Klik hier om online te bestellen.

-          DONKER BRUIN BAND 25MM 5 MTR

-          MESSING STUDS

DUBBELE LOUNGE 18 Meter

EUR 119.95

Klik hier om online te bestellen.

-          DONKER BRUIN BAND 25MM 18 MTR

-          MESSING STUDS

Lijnen 1               Lijnen 2

BONAVIA WERK AAN DE HAND TEUGEL (LEADROPE)
Wanneer je je paard op de kaptoom aan de Hand werkt, is een longeerlijn te lang en een halstertouw te dik. Speciaal voor het “Werk aan de Hand” is daarom de leadrope ontwikkeld. Deze teugel is 1.30 meter lang, zodat je maximaal 1 lus in je hand hoeft te houden. De teugel is plat en het materiaal en de breedte zorgen voor een comfortabel en zacht gevoel in de hand.

LEADROPE 130CM

EUR 31,95

Klik hier om online te bestellen.

-          DONKER BRUIN BAND 25MM (HEAVY COTTON WEB)

-          HANDVAT 20CM

-          RVS OF KOPEREN STUDS

Leadrope 1                Leadrope 12

BONAVIA BIJZETTEUGELS
Zowel voor het longeren als het Werk aan de Hand kunnen bijzetteugels gebruikt worden. Deze bijzetteugels zijn licht en veilig. Ze hebben een verstelbaarheid range van 60 tot 120cm.
De bijzetteugels wordt geleverd in zandkleur met cognac kleurig leder met messing afwerking.

BIJZETTEUGELS 60CM – 120CM

EUR 53,95

Klik hier om online te bestellen.

-          DONKER BRUIN BAND 25MM

-          MESSING STUDS

-          2 MESSING HAKEN MET GROOT OOG

Bijzet teugel 1

TOUCHEERZWEEP
Fleck heeft voor het “Werk aan de Hand” speciale toucheerzwepen ontworpen. Bastiaan gebruikt deze zelf graag en adviseert deze zweep omdat het precies werkt en deze zwepen zijn in de maat 140-170 cm, zodat je vanuit een goede positie het paard overal kan aanraken.
Het ergonomische handgreep zorgt voor een fijn gevoel in de hand.

TOUCHEERZWEEP 140-170 CM

EUR 41,95

Klik hier om online te bestellen.

Fleck

KAPTOOM
Bonavia heeft voor het “Werk aan de Hand” de Kaptoom Professional. Gemaakt van puur plantaardig gelooid leder, in grote te verstellen met extra een instelbare bitriem om ook te kunnen werken met bit.

KAPTOOM - FULL - BRUIN/MESSING

EUR 169,-

Klik hier om online te bestellen.

Kaptoom PROFESSIONALKaptoom PROFESSIONAL