Dressuur

Uitleg bit-/bridlefitting

Uitleg bit- and bridlefitting
Een bit en hoofdstel zijn voor veel ruiters een essentieel onderdeel tijdens de training, het zijn communicatie middelen. Weet jij eigenlijk wel of jouw bit en hoofdstel de juiste maat hebben? Passen het bit en hoofdstel bij je paard? Passen het bit en hoofdstel bij jou en je trainingsdoelen? Deze vragen kunnen wij beantwoorden tijdens een bit- and bridlefit sessie, waarbij wij op zoek gaan naar het beste bit en hoofdstel voor jou en je paard. 

Een bit- and bridlefit sessie is niet alleen van belang wanneer je een probleem ervaart, een bit- and bridlefit sessie is ook belangrijk om problemen te voorkomen of om te kijken wat er in de mond en op het hoofd verbeterd kan worden. Op basis van alle bevindingen kunnen er diverse bitten en hoofdstellen getest worden door er mee te rijden in onze binnenrijhal. Hierna geven wij een bit- en hoofdstel advies die het beste past bij de combinatie.

Een bit- and bridlefit sessie verloopt als volgt: 

• Gebit check
Elke bitfitsessie start met een gebitscontrole. Het is erg belangrijk voor de ligging en inwerking van een bit dat het gebit in orde is. Er zal dan ook gekeken worden naar het voorste gedeelte van de kiezen, de snijtanden en eventuele wolfstanden.
• Mond check
Nadat het gebit is gecontroleerd, wordt er gekeken naar de lippen, de wangen, de tong, de lagen, het slijmvlies en het gehemelte. Tevens wordt er gekeken of er zich ergens wondjes bevinden van het huidige bit of een oud trauma.
• Bit check
Tijdens een bitfitsessie wordt het huidige bit nagekeken op de druk, de inwerking en de maat. Ook wordt er gekeken of dit bit nog past bij de huidige trainingsdoelen en verwachtingen.
• Hoofdstel-controle
Het huidige hoofdstel wordt gecontroleerd. Er wordt uitgebreid gekeken naar de pasvorm de maat en de drukpunten.
• Bit advies
Naar aanleiding van de bevindingen en het testrijden zal er een bit-advies volgen die het beste past bij de combinatie.

Als gecertificeerd bitfitter zijn wij aangesloten bij de IAEBF (International Association of Equine Bit Fitters).

Afspraak maken
Voor een bit- and bridlefit sessie met je paard is een afspraak nodig.
Om een afspraak te maken voor een bit- and bridlefit sessie kan je contact op nemen door te bellen naar 0332462718 of een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bitfitten countrymill myler
bitfitten countrymill sprenger dynamic