Dressuur

Maatwerk paard

Goed passend harnachement is een must voor het functioneren en het behoud van je paard. Wij maken het harnachement volledig op maat en kan ook grotendeels gepersonaliseerd worden. Ook kunnen wij indien mogelijk de nodige aanpassingen verrichten om jouw huidige zadel (weer) passend te maken op jouw paard. Een bijpassend hoofdstel en overige tuigage zoals een martingaal of borsttuig kunnen wij ook geheel op maat en naar jouw wensen samenstellen. Volledig passend te krijgen met dekjes, dekens, oornetjes en andere mogelijkheden. Kijk per categorie voor de uitgebreide mogelijkheden!

Op aanvraag zijn er nog veel meer mogelijkheden!

Goed passend harnachement is een must voor het functioneren en het behoud van je paard. Wij maken het harnachement volledig op maat en kan ook grotendeels gepersonaliseerd worden.Ook kunnen wij indien mogelijk de nodige aanpassingen verrichten om jouw huidige zadel (weer) passend te maken op jouw paard.

Wij leveren diverse merken nieuwe en gebruikte zadels. Onze specialisme zijn dressuur, springen, western en endurance. Ook doen onze zadelspecialisten regelmatig speciale aanpassingen van zadels voor ruiters die de parasport beoefenen. Meer informatie over onze zadelpasservice vind je hier. Wij hebben grote dagelijkse wisselende voorraad in tweedehands zadels, nieuw kunnen wij de volgende zadels op maat laten maken of leveren:

Albion Revelation Dressage

Een passende singel is net zo belangrijk als het zadel. Een goede singel houdt je zadel op zijn plek, sluit aan en schuurt niet. Wij hebben een ruim assortiment aan dressuur-, spring- en eventingsingels van verschillende materialen, met of zonder elastiek en ook anatomische varianten. Wij verkopen singels van Amerigo, Christ, CSO, Harry's Horse, Kentaur, Mattes, Prolite, Schockemöhle, Tribal en Wintec.

Een bit en hoofdstel zijn voor veel ruiters een essentieel onderdeel tijdens de training, het zijn communicatie middelen. Wij hebben een groot assortiment aan hoofdstellen, merken die je naar eigen voorkeur kan samenstellen en welke we op maat kunnen maken. Ook hebben we een breed assortiment aan bitten en een speciale testregeling. 

Döbert

Dekens zijn niet meer weg te denken bij de paarden. Elk paard is anders en ook elke deken, zo heeft elke deken zijn eigen pasvorm en eigenschappen. Om de geschikte deken te vinden voor jouw paard is het belangrijk om te weten wat voor type deken je zoekt en welke maat je nodig hebt. Zo hebben wij een ruim assortiment aan verschillende dekens van de merken Bucas, Eskadron, EQuest, Harry's Horse, Horseware en Showtack.

Bucas ontwerpt hoogwaardige paardendekens en paard gerelateerde producten. Opgericht in 1981 in Cork (Ierland), toen Bucas de grote Ierse paardensporttraditie samenvoegde met de nieuwste technische ontwikkelingen en ervaringen uit andere industrieën, landen en markten. Dit leidde tot de ontwikkeling van een breed scala aan zeer innovatieve en technisch geavanceerde producten. Inmiddels worden meer dan 90% van hun producten geëxporteerd over de hele wereld en zijn de Bucas dekens niet meer weg te denken uit de paarden branche.

Horseware begon in 1985 met een klein team in Dundalk, Ierland. Opgericht door Tom en Carol MacGuinness, hun vastberadenheid om een deken te produceren dat waterdicht is, niet laat zweten en niet wegglijdt, leidde tot de creatie van de eerste volledig waterdichte en ademde deken die echt werkte. Het prototype van de nu, Rambo Original, is geboren, waarmee het de standaard zetten voor de moderne deken. Sindsdien is Horseware uitgegroeid tot ’s werelds meest vertrouwde producent van de paardendekens.

Showtack logo

Showtack is specialist in gepersonaliseerde paardensportartikelen ter promotie van je bedrijf, evenement, stal, sponsor, paard of ruiter. Uniek en nieuw is de full colour geprinte paardendeken, stalgordijn of stalguard. Deze wordt ontworpen na een persoonlijk gesprek waarin we jou willen leren kennen. Wat vind jij belangrijk? Waar sta je voor? Wat wil je graag laten zien? Aan de hand van een foto, moodboard of huisstijl wordt er een ontwerp gemaakt voor een deken, stalgordijn of stalguard. Doordat deze volledig geprint worden, is er veel mogelijk op het gebied van kleur, foto's, logo's en teksten. Vul je presentatie aan met bijvoorbeeld geborduurde halsters of jassen, en jouw exclusieve presentatie is compleet!

Beenbeschermers worden gebruikt om de benen, pezen en kogels te beschermen. Je hebt voor verschillende situaties verschillende beenbeschermers: bandages, peesbeschermers, beenbeschermers, springschoenen, pijpkousen, strijklappen en transportbeschermers. Wij hebben een uitgebreid assortiment beenbeschermers voor verschillende disciplines, wij hebben beenbeschermers van onder andere BR, Classic Equine, Kentaur, LeMieux, Premier Equine, Picasso, Professional's Choice en Veredus.

De stijgbeugels zijn een belangrijk onderdeel van het zadel. Niet alleen handig ter ondersteuning, maar met de vele soorten beugels van tegenwoordig, zo zijn er ook beugels welke je extra helpen met je houding, zorgen voor meer comfort of voor veiligheid. Verschillende materialen, verschillende soorten (of verende) voetbedden en vormen. Wij hebben in ons assortiment beugels van Sprenger, Tech Stirrups, Equitaly, Compositi, Harry's Horse en BR. Twijfel je welke beugels geschikt zijn voor jou? Komt gerust eens langs om ons assortiment te bekijken en voor advies van een van onze medewerkers.