Longeren is een veelvoorkomende manier van trainen en een goede afwisseling en aanvulling voor het paard. Er zijn vele verschillende manieren van longeren, zo kan je het jonge paard voorbereiden op het werk onder het zadel. Ook kan je het paard gymnastiseren en werken aan de dubbele longe of longeren met verschillende soorten hulpteugels.

Longeerartikelen

Voor de vele mogelijkheden van longeren hebben wij verschillende artikelen. Zo hebben wij longeerartikelen van onder andere BR, Döbert, E-Quine, FRA, Harry's Horse, Solibel en Bonavia (een speciaal lijn met longeerartikelen voor het werken aan de hand, ontwikkeld in samenwerking met Bastiaan de Recht). Er zijn veel verschillende hulpteugels met allemaal hun eigen werking. Wat voor jou en/of je paard het beste van toepassing is hangt af van de ervaring en het paard. Belangrijk is ook dat de hulpteugels goed zijn afgesteld en gebruikt worden. Heb jij of heeft je paard nog geen ervaring met de desbetreffende hulpteugel of dubbele longe, dan raden wij altijd aan om de eerste keer hulp te vragen om zeker te weten dat alles goed en veilig verloopt.

Longeerlijnen

Longeerlijnen
Het meest gebruikt is de enkele longeerlijn, maar ook de dubbele longe wordt steeds vaker gebruikt. Zo hebben wij een dubbele longe bestaande uit twee ronde koorden met zilverkleurige musketonhaken welke makkelijk aan het bit te bevestigen zijn. Het koord gaat over in een platte, soft webbing lijn welke aan elkaar vast kunnen. De totale lijn heeft een lengte van 220 cm. Heb je toch liever 2 losse lange lijnen? Van E-Quine hebben wij de set dubbele lijnen, dit zijn twee aparte lijnen van ongeveer 10 meter. Het uiteinde is verzwaard, hierdoor raken deze minder snel in de knoop.

Longeersingel
Essentieel voor het longeren met dubbele longe of het gebruik van een hulpteugel is de longeersingel. Zo hebben wij een variant met neopreen voering, voorzien van 12 ringen, waarvan 2 aan de onderkant, van maat shet tot full. Tevens hebben wij een anatomische gevormde longeersingel gemaakt van Antigol, dit zachte synthetische materiaal is eenvoudig te reinigen. De singel is voorzien van synthetisch lederen schoftkussens gevuld met 100% wol. De singel heeft tien D-ringen, bevestigd met leder, die evenredig over de lengte van de singel verdeeld zijn. De anatomisch gevormde buiksingel heeft vier roestvrijstalen rolgespen met elastiek, wat het aansingelen vergemakkelijkt, en is tevens voorzien van twee D-ringen aan de onderkant en lederen singellussen. Door de anatomische vorm heeft het paard meer bewegingsvrijheid en door het elastiek in de singel blijft de singel goed en recht op het paard liggen. De lengte van de singel is verstelbaar van 120 tot 190 cm bij een pony en van 170 tot 240 cm bij een paard (buikomvang). De singel is 9 tot 10 cm breed bij een pony en 9 tot 12 cm bij een paard.

Hulpteugels
Wij hebben meerdere type hulpteugels, zo kan je gebruik maken van het sterk en lichtgewicht bijzettouw van 6,5 m, voorzien van twee musketonhaken en achtgespen of van de pessoa hulpteugel. Veel gebruikt is ook de longeerhulp, de FRA Peli biedt je de mogelijkheid om op een gemakkelijke, zeer paardvriendelijke manier, naar de rugontspanning van je paard te werken. In enkele minuten leg je de longeerhulp op je paard en stel je deze op de door jouw gewenste positie af (leverbaar in de maten shet tot en met shire).

Kaptoom/trainingshalster
Wil je graag bitloos longeren of grondwerk doen, dan kan je kiezen voor de kaptoom. Dit is een soort halster met ringen op de neusriem, deze werkt in de op neus ipv. de mond en is ideaal voor het gymnastiseren, rechtrichten of longeren. Wij hebben een leren kaptoom welke ook te combineren is als hoofdstel en zowel met als zonder bit gebruikt kan worden. Een andere optie is gebruik maken van de E-Quine trainingshalsters. Dit trainingshalster is voorzien van een extra neusband waar je je lijn aan vastmaakt. Deze neusband beweegt vrij over de neus, waardoor je gemakkelijk druk kunt toevoegen, maar vooral ook weer kunt loslaten op het moment dat het paard de gewenste reactie geeft. Hierdoor is het halster een fijn trainingsmiddel voor bijvoorbeeld het doen van grondwerk, trailerladen of het werken met de dubbele lijnen.

Hulpteugels

Loswerktouwen

Loswerktouwen/leadropes
Voor grondwerk maakt men graag gebruik van de zogenoemde loswerktouwen of leadropes, deze worden van origine gebruikt ter versterking van je eigen lichaamstaal naar je paard toe. Deze touwen zijn langer dan de standaard leidtouwen, maar korter dan de longeerlijnen. Door deze tussen lengte kan je een veilige afstand creëren tussen jou en je paard en ook verschillende posities innemen tijdens het grondwerk en hierdoor op een veilige manier verschillende oefeningen doen. De FRA Jarn loswerktouwen zijn er in 12 mm of 14 mm dikte en in de lengtes 4,20 m en 6,80 m en mogelijk met een leren uiteinde of een touwtje.

Contactstok
Bijna onmisbaar als hulpmiddel voor het longeren is de zweep, zo hebben wij longeerzwepen in verschillende materialen en lengtes. Tevens kan er gekozen worden voor de Arel contactstok, een glasfiber stok van 123 cm en een slag van 160 cm. Deze wordt vooral gebruikt tijdens het grondwerk als verlenging van je arm, door zijn stevigheid kan je eenvoudig constante en duidelijke signalen geven.

Bonavia

Nieuw op de Nederlandse markt! Een complete werkset, ontwikkeld door “Werk aan de Hand- en Teugelspecialist” Bastiaan de Recht.
Zowel voor alle trainingen met lange en korte lijnen voorziet Bastiaan de Recht’s Work in Hand Equipment. Zo kunnen jij en je paard werken met paard vriendelijke en gebruiksvriendelijke producten van hoge kwaliteit. Bastiaan brengt de lijn uit onder de naam “Bonavia”, vernoemd naar de Lippizaner van Bastiaan, die hij heeft opgeleid tot het Grandprix niveau. Klik hier voor meer informatie over Bonavia.

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen