Dressuur

Horseware

Horseware begon in 1985 met een klein team in Dundalk, Ierland. Opgericht door Tom en Carol MacGuinness, hun vastberadenheid om een deken te produceren dat waterdicht is, niet laat zweten en niet wegglijdt, leidde tot de creatie van de eerste volledig waterdichte en ademde deken die echt werkte. Het prototype van de nu, Rambo Original, is geboren, waarmee het de standaard zetten voor de moderne deken. Sindsdien is Horseware uitgegroeid tot ’s werelds meest vertrouwde producent van de paardendekens.

Horseware dekens
Horseware blijft altijd evolueren: altijd opzoek naar onbetreden paden, grenzen verleggen en nieuwe uitdagingen vinden. Ze geloven dat we innoveren omdat we creëren en voor middel van innovatie willen ze een verschil maken in het leven van jou en je paarden. Inmiddels zijn Rambo, Rhino en Amigo van Horseware een van de meest toonaangevende dekenmerken, met een brede lijn aan pasvormen en voeringen zit er voor bijna elk paard een geschikte deken tussen. We zullen een aantal van hun dekens en specificaties hieronder uitlichten. Zoek je een specifieke Horseware deken? Of twijfel je welke het best geschikt is voor je paard? Bel ons of kom gerust eens langs voor advies.

Rambo Original en Amigo Bravo 12 2Horseware Liner en Rhino Original
Amigo Hero 600 Ripstop en Rambo airmax cooler disc frontAmigo Stable sheet en Rambo Coy FLeece 2
Amigo Bug Rug en Horse Fly Rug LinerRambo Protector en Rambo Hoody 4

Maatvoering
Horseware heeft dekens in veel verschillende maten (en tussenmaten) en hebben dan ook hun eigen maattabel. De pasvorm van de deken uit uiterst belangrijk om het comfort van je paard te garanderen en om wrijving en glijden van de deken te voorkomen. Gezien paarden met dezelfde schofthoogte in verschillende vormen en maten voorkomen, is het handig om je paard op te meten. Meet met een zachte meetlint vanaf (A) in het midden van de borst, over het punt van de schouder en naar het punt (B) in het midden van de staart. Als je de maat hebt, verwijder dan 10 cm en kies de maat van je paard uit onderstaande tabel. Houd er rekening mee dat elk paard anders is en dat deze tabel slechts een richtlijn is. 

horse size how to fit 2Horseware deken maten