Dressuur

Beugels

De stijgbeugels zijn een belangrijk onderdeel van het zadel. Niet alleen handig ter ondersteuning, maar met de vele soorten beugels van tegenwoordig, zo zijn er ook beugels welke je extra helpen met je houding, zorgen voor meer comfort of voor veiligheid. Verschillende materialen, verschillende soorten (of verende) voetbedden en vormen. Wij hebben in ons assortiment beugels van Sprenger, Tech Stirrups, Equitaly, Compositi, Harry's Horse en BR. Twijfel je welke beugels geschikt zijn voor jou? Komt gerust eens langs om ons assortiment te bekijken en voor advies van een van onze medewerkers.

Testbeugels
Met zoveel mogelijkheden, vormen, en voetbedden blijft het moeilijk om de juiste keuze te maken. Wil je extra advies? Kom gerust eens langs, dan zullen wij met jou langs de beugels lopen om te kijken wat het beste bij jou past. Twijfel je toch of bepaalde beugels iets voor jou zijn? Speciaal daarvoor hebben wij van Tech Stirrups en Equitaly de mogelijkheid om beugels te testen. Tegen een borg van € 100,- mag je een week lang de testbeugels proberen. Weet jij al welke beugels je zou willen testen, bel dan even naar de winkel om zeker te weten dat hiervan de testbeugels beschikbaar zijn.

Tech Stirrups
De beugels van Tech Stirrups worden met ambachtelijke zorg in Italië gemaakt. Ze zijn een combinatie van technologie en innovatie, afgestemd op de behoeften van ruiters die in verschillende disciplines van de paardensport presteren. Ze hebben beugels voor springen, dressuur, eventing, endurance, polo en rensport. We zullen de meest gebruikte beugels van Tech Stirrups hieronder toelichten, echter zijn de mogelijkheden met hun beugels en kleuropties nog veel groter. Kom gerust eens langs in de winkel om te kijken welke beugels geschikt zijn voor jou. 

Tech Safety Stirrups
De enige veiligheidsbeugels voor paardrijden, volledig gemaakt van aluminium met roestvrije schroeven, met de grootste opening. Ontstaan uit een combinatie van betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en exclusief design. Voorzien van een revolutionair veiligheidsmechanisme waarmee, indien nodig, voor een deel geopend kan worden, waardoor de voet uit de beugel kan glijden. Door de specifieke veer, zal deze weer dichtklappen en ook niet uit blijven steken. De veerdruk en een speciaal vergrendelingssysteem (gemaakt van kleine magneten) zorgen ervoor dat het 'open klapbare deel' gesloten blijft tijdens het rijden, maar opent wanneer een bepaalde druk op komt te staan. Dankzij het sterke ontwerp van het gepatenteerde voetbed, wat ophoping van modder en water voorkomt, zorgen voor een uitstekende grip op de beugels. Deze beugels zijn mogelijk in vele kleuren, een lichte variant, en schokabsorberende variant en een variant met een 3° gekanteld voetbed voor een betere positie en stabiliteit en een kleinere variant speciaal voor de jongere ruiters.

Tech Cushioned Stirrups
Deze lijn van Tech Stirrups zijn volledig gemaakt van aluminium en voorzien van een schokabsorberend systeem. Dankzij de schokdempers volgt de stijgbeugel de natuurlijke bewegingen van de voet, voor een perfecte grip in elke fase van de rit. Tevens zorgen deze schokabsorberende beugels voor toename van comfort en prestaties en een vermindering van het gevoel van vermoeidheid. De Cushioned Stirrups zijn verkrijgbaar in de veiligheidsbeugel Venice Light Plus, de spring Athena Plus en de dressuur Aphrodite.

Tech Stirrups foto 1

Sprenger Jointed Stirrups
Meer dan 25 jaar geleden ontwikkelden Sprenger en de uitvinder Erwin Meroth de eerste gelede stijgbeugels. De stijgbeugel wordt gekenmerkt door een voorwaarts en achterwaarts beweegbaar voetbed dat de hakken van de rijder automatisch in de juiste lage positie draait en het risico op vastzitten in de stijgbeugel vermindert in geval van nood. Het beweegbare voetbed maakt constant contact mogelijk en zorgt daarnaast voor een zeer goede en ontspannen beenpositie. In 1998 verbeterde Sprenger de flexibiliteit van de stijgbeugels door de voeg uit te breiden met een extra schakel. De geavanceerde stijgbeugel onderscheidt zich bovendien door maximaal comfort aan de bekende voordelen. Het ontlast heupen, knieën en enkels tijdens het rijden en spaart vooral de ligamenten en meniscus. Tot op de dag van vandaag is de "System 4 jointed stijgbeugel" een belichaming van comfortabel rijden. Het heeft een onbetwistbaar vertrouwen en wordt gebruikt door zowel vrijetijds- als professionele ruiters. 

Enkele jaren geleden startte Sprenger een nieuwe studie om de gelede stijgbeugels nog verder te verbeteren. Het doel was om in samenwerking met professionele ruiters en technici een stijgbeugel te ontwikkelen, die nog meer comfort en maximale veiligheid biedt. Het resultaat was de inmiddels wereldwijd bekende Bow Balance stijgbeugel. Het hoogtepunt van deze stijgbeugels is ons innovatieve vier-link-systeem bedekt met rubber, deze stijgbeugels hebben een breder voetbed en ondersteunen bij een perfecte beenpositie en balans. Last but not least ontwikkelden Sprenger het huidige model Flexcite - met een moderne uitstraling en beproefde kenmerken van de vorige modellen. 

Sprenger foto 1

Equitaly
Equitaly is een jong Italiaans bedrijf, gespecialiseerd in de productie van aluminium beugels. Technologie en design, gecombineerd met aandacht voor details, zijn de belangrijkste kenmerken van onze producten, allemaal exclusief gemaakt in Italië. Equitaly biedt een breed scala aan producten die aan alle behoeften van de ruiters voldoen. Achter elk model schuilt een diepgaande studie van balans en gewichtsverdeling, wat een perfecte positie garandeert. De beugels zijn licht van gewicht en hebben een zeer laag zwaartepunt. 

Met een breed scala modellen vindt u altijd het meest geschikte en ergonomische loopvlak met een stabiele ondersteuning. Het antislip-ontwerp biedt een optimale grip van de zool in alle omstandigheden. De verschillende kleuren, soorten modellen, voetbedden en standen van het voetbed maken het soms lastig om een keus te maken. Kom gerust eens langs bij ons voor advies, tevens hebben we van Equitaly ook meerdere testbeugels.

Equitaly foto 1