Wij willen jou en je paard zo goed mogelijk van dienst zijn, daarom hanteren wij een aantal voorwaarden voor het controleren en/of aanmeten van een zadel.

Voorbereiding

 • Het paard dient zadelmak, werkbaar en sociaal te zijn.
 • Tijdens het zadelconsult zien wij het paard graag onder het zadel lopen. Daarom is het van belang dat het paard op het moment van het zadelconsult geen behandeling ondergaat bij een fysiotherapeut, ostheopaat of andere arts. Ook dient het paard niet kreupel of anderszins afwijkend te zijn.
  Indien het paard wel onder behandeling is, dit graag vooraf aangeven!
 • Paard dient geen ziektes zoals droes, schimmel of andere overdraagbare aandoeningen te hebben, hiervan wordt toegang tot de rijhal ontzegt.
 • Neem bij een zadelconsult altijd je rijkleding, veiligheidshelm en hoofdstel mee.
 • Wanneer het zadelconsult onverwacht niet door kan gaan, kan je dit tot 5 dagen voor aanvang van het consult kosteloos annuleren door contact op te nemen met 033 246 2718. Indien u later annuleert, zullen wij de kosten van een half zadelconsult in rekening brengen.

Zadelpasconsult op onze locatie

Het controleren en aanmeten van een zadel doen wij in onze eigen rijhal. Het voordeel is dat wij op onze locatie een eigen gespecialiseerde zadelmakerij hebben en dat wij altijd weersonafhankelijk zijn. Tevens hebben wij bij ons de beschikking over ons totale assortiment van meer dan 400 nieuwe en tweedehands zadels.

Onze diverse zadelpasconsulten

 • Zadelpasconsult op onze locatie (kosten controle 1 uur: €50,- per combinatie. Kosten zadels testen 2 uur: €80,-.
  Onze zadelspecialisten kijken het zadel na op gebreken en slijtage. Hierna wordt je paard gemeten en beoordeeld op zijn flexibiliteit en beweging. Vervolgens wordt het zadel gemeten op het paard. Je dient hierbij het paard te rijden in stap, draf en galop. Je krijgt advies over de mogelijkheden om je zadel aan te passen indien dit nodig is. Onze zadelspecialisten maken een document aan voor je paard en hierin worden de resultaten en uitkomsten van alle bovengenoemde punten vastgelegd.

 • Digitale zadelpasconsult (kosten €50,- extra bovenop de huidige consultkosten per meting)
  Het digitale zadelpasconsult verloopt op de zelfde wijze als het hier boven genoemde zadelpasconsult, echter aangevuld met een digitale meting. Je paard krijgt een pad op de rug, die verbonden is aan onze computer. Doormiddel van de pad met daar op het zadel en de ruiter, kunnen wij de drukpunten meten die met het oog niet of niet goed genoeg zichtbaar zijn.
  Dit digitale zadelpasconsult is alleen mogelijk op onze locatie.

 • BTM consult (kosten in overleg) (alleen mogelijk op onze locatie)
  Een BTM consult verloopt op de zelfde wijze als het hier boven genoemde zadelpasconsult. Tevens worden de kussens onder het zadel vandaan gehaald. De boom van het zadel wordt zonder kussen op je paard gepast. Door op deze manier te meten, kunnen wij de best mogelijke pasvorm voor je paard realiseren. Dit doen wij door middel van shimmen (op vul stukken in zetten) of de boom van het zadel op maat buigen, indien mogelijk. De totale kosten voor dit consult zijn variërend en afhankelijk van het zadel en de benodigde aanpassingen. Deze kosten zullen altijd met je doorgenomen worden voordat de aanpassingen gedaan gaan worden.

 • Reparatiekosten
  Deze kosten worden in overleg met de klant afgesproken en worden toegevoegd aan de consultkosten.
Zadelpasservice: afspraak maken zadelmeting

Afspraak maken zadelmeting

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen