Een goed passend paar rijlaarzen is ondenkbaar. Niet iedereen is hetzelfde en ook niet elk been, daarom helpen wij graag met uitzoeken van de perfecte laars. Wij hebben meerdere pas- en showmodellen voorradig, kom gerust eens langs om inspiratie te doen. Wij kunnen je adviseren op basis van discipline, model, materiaal en persoonlijke wensen. We hebben en uitgebreid aanbod aan rijlaarzen waarbij comfort en kwaliteit bovenaan staan. Bij Country Mill kan je de volgende merken vinden: Kingsley, Petrie, Cavallo en Ariat. Kingsley en Petrie hebben ook een configurator waar je jouw laars al kan samenstellen. Kom gerust eens langs in de winkel voor vrijblijvend advies of inspiratie.

Kingsley

Kingsley werkt uitsluitend met top kwaliteit materialen. Alle leersoorten en accessoires worden zorgvuldig uitgezocht, hierbij wordt speciaal gekeken naar de dikte en de kwaliteit van het leer. Kingsley werkt uitsluitend met de beste kwaliteit kalfsleder met een kalfsleren voering, hierdoor krijg je een laars/schoen met perfecte pasvorm en balans tussen comfort en duurzaamheid. Alle schoenen en laarzen worden met de hand gemaakt, dit zorgt voor een exclusief en duurzaam product. De laarzen hebben extra sterke YKK ritsen en zijn voorzien van een Vibram zool, deze bestaat uit meerdere lagen die zorgen voor een comfortabel voetbed, ventilatie, waterbestendigheid en antislip.

Unieke rijlaarzen van Kingsley

De mogelijkheden om je unieke paar rijlaarzen samen te stellen zijn echt oneindig! De keuze uit modellen, leersoorten en materialen is oneindig en je kunt jouw unieke paar rijlaarzen vanaf de bank online samenstellen, dit kan door middel van de Kingsley Footwear configurator. Uiteraard kan je je rijlaarzen ook ter plekke bij ons in de winkel samenstellen. Je hebt dan de mogelijkheid om alle leersoorten in het echt te bekijken, te voelen en met elkaar te matchen. Wist je dat van Kingsley ook jodphurs, schoenen en sneakers kan samenstellen? Dit kan alleen bij ons in de winkel, om gerust eens langs voor informatie.

Perfect passende laarzen van Kingsley

Dankzij de grote hoeveelheid standaard maten in de maattabel van Kingsley is maatwerk vaak niet nodig. Val je toch in maatwerk, dan kunnen wij de laars perfect passend voor jou aanmeten. Weet jij al hoe je de laars wilt hebben? Maak dan een afspraak voor het aanmeten, dan zorgen wij dat er een medewerker volledig tot je beschikking klaar staat. Twijfel je toch nog een beetje? Kom dan gerust eens langs voor een vrijblijvend advies en inspiratie.

Kingsley rijlaarzen

Kingsley rijlaarzen

Petrie

Petrie maakt eersteklas paardrijlaarzen voor ruiters die zich volledig willen focussen op het rijden. Petrie's perfect passende rijlaarzen sluiten aan en knellen niet en zijn essentieel voor het contact tussen ruiter en paard. Daarnaast maken onze rijlaarzen de outfit compleet en de look subliem. Een verlengstuk van je persoonlijkheid. Als alles klopt, kun jij je volledig ontspannen of juist concentreren. Dat komt elke prestatie èn presentatie ten goede.
Vanuit de gedachte comfort en schoonheid te combineren, ontwerpt Petrie karakteristieke rijlaarzen passend bij elke gelegenheid. Van een ontspannen buitenrit tot geconcentreerd aantreden in de ring. Onovertroffen schoonheid in een oogopslag. Sommigen door saillante details, anderen opmerkelijk door eenvoud. Wat we ook ontwerpen, aan kwaliteit doen we geen concessies. Al onze rijlaarzen zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerd kalfs- en rundleer en bewerkt tot een perfecte pasvorm.

Petrie rijlaarzen worden milieuvriendelijk geproduceerd

Het maken van een Petrie-rijlaars gebeurt op een milieuvriendelijke manier, zodat onze volgende generaties het familiebedrijf kunnen voortzetten. Ook bij de selectie van de leer- en lijmleveranciers zoekt Petrie altijd naar partners die op milieuvriendelijke manier produceren. Het gelooide en gekleurde leer ontvangen zij van leveranciers waarmee ze al jaren werken.

Stel je eigen droomlaarzen samen met Petrie

Met de configurator van Petrie kan je heel eenvoudig jouw droomlaarzen samenstellen. Je kunt een uniek paar maken door te kiezen voor speciale leersoorten en materialen zoals croco- of struisvogel leer, maar denk ook aan alle verschillende kleuren leer, stiksels en afwerkingen. Heb je jouw droompaar al samen gesteld of wil je graag eens langskomen voor vrijblijvend advies of inspiratie, dan adviseren wij om daarvoor een afspraak in te plannen, dan zorgen wij dat er een medewerker volledig voor je klaar staat.

Petrie rijlaarzen

Petrie rijlaarzen

Petrie rijlaarzen

Cavallo

Cavallo is een premium paardensportmerk dat reflecteert op zijn tradities en waarden. Inspiratie en innovatie is hun passie.
Cavallo werd opgericht in 1978 als productie van rijlaarzen in Bad Oeynhausen, Duitsland. Kort na de oprichting is Cavallo marktleider in rijlaarzen geworden en is het vandaag een van de meest prominente merken in de internationale paardensport. Cavallo is een merk voor een hoogwaardige uitrusting voor ruiters, in functie en mode. In de nationale en internationale paardensport worden de Cavallo producten veel gebruikt.

Cavallo leer komt uitsluitend uit Europa

Het leer van Cavallo komt uitsluitend van Europese dieren en is alleen gelooid in Europa met veel respect en een bewuste verantwoordelijkheid voor het milieu. Dit geldt voor zowel de selectie van het leer, als voor het houden en voeren van de dieren, gezien dit cruciaal is voor de kwaliteit van het leer. De leerlooierijen van Cavallo zij EU-gecertificeerd en zuiveren 98% van hun afvalwater zelf. Cavallo controleert en sorteert de leersoorten op locatie bij hun partners en garanderen zo een optimale selectie voor ons laarzen.

Passie voor rijlaarzen

De schoenmakers van Cavallo kennen hun vak en werken met passie aan de rijlaarzen. Ze werken als een heuse fabriek, dit stelt ze in staat om laarzen op maat te maken en te personaliseren met veel verschillende opties. Het resultaat is een uniek exemplaar dat de smaak en persoonlijkheid van zijn ruiter weerspiegelt.

Verschillende Cavallo rijlaarzen in de winkel

We hebben in de winkel verschillende modellen Cavallo rijlaarzen staan, kom gerust eens langs om alle verschillende opties te bekijken. We meten de rijlaarzen graag compleet voor je aan. We adviseren om hiervoor een afspraak in te plannen, dan zorgen wij dat er een medewerker voor je klaar staat.

Cavallo rijlaarzen

Cavallo rijlaarzen

Ariat

Beth Cross en Pam Parker, de oprichters van Ariat International begonnen in 1990 een nieuw bedrijf en een nieuwe manier van denken over schoenen voor ruiters. De ouderwetse rijlaarzen waren zwaar, stijf en hard, hierdoor niet erg geschikt om mee te rijden. Beide hadden zij achtergronden in de sportschoenenindustrie en zij paste de huidige rijlaarzen aan, aan de unieke wensen van ruiters (zowel op de grond, als tijdens het rijden) om de ruiters als atleten een voorsprong te geven.

Technisch innovatieve rijlaarzen van Ariat

Ariat verzamelde een groep van de beste ontwerpers en top technici om de technisch meest innovatieve rijlaarzen ter wereld te creëren. Hun eerste paar rijlaarzen verscheen in 1993 en inmiddels zijn ze wereldleider in presentatiegerichte paardensportschoenen, met een volledig assortiment bestaande uit Engelse en western rijlaarzen, werklaarzen, jodphurs, vrijetijdsschoenen en een kledinglijn met accessoires.

Rijlaarzen voor beginnende en professionele ruiter

Een Ariat-laars met prestatietechnologie is voor elke ruiter perfect, of je nu een beginnende ruiter bent of een professionele ruiter. De rijlaarzen stabiliseren de hiel en de boog en dempen de voet, wat stress en vermoeidheid aan de voeten, bene en onderrug verminderen. De Ariat technologie vindt je niet alleen in de rijlaarzen, maar ook in de johphurs en vrijetijdsschoenen.

Wij hebben bij Country Mill een aantal standaard Ariat laarzen, jodphurs en chaps voorradig, kom gerust eens langs voor advies.

Ariat rijlaarzen

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen