Dressuur

Hoofdstellen / bitten

Een bit en hoofdstel zijn voor veel ruiters een essentieel onderdeel tijdens de training, het zijn communicatie middelen. Wij hebben een groot assortiment aan hoofdstellen, merken die je naar eigen voorkeur kan samenstellen en welke we op maat kunnen maken. Ook hebben we een breed assortiment aan bitten en een bitfitter die je helpen met het juiste bit en een speciale testregeling. Voor meer informatie over de bit-/bridle fitting klik hier.

Hoofdstellen
Wij hebben een breed assortiment aan hoofdstellen, waarvan je vele naar eigen smaak kunt personaliseren en op maat te maken zijn. Zo verkopen wij hoofdstellen van Harry's Horse, BR, Anky, TopFit, Döbert, PS of Sweden, Micklem, Silver Crown en Schockemöhle.

Döbert - Bij Döbert is alles naar wens samen te stellen, de maten van de neusriem, bakstukken, kopstuk en frontriem. Veel verschillende opties, zoals lak, het leer, de kleuren van het onderlegde stuk, de frontriem en de swarovski steentjes in de frontriem!

Micklem - De Rambo Micklems zijn speciaal ontworpen voor de comfort van het paard, zacht leer, speciaal gevormd om alle gevoelige en oppervlakkige zenuwen te ontzien. Ze hebben de Competition, welke ook gebruikt mag worden op de westrijden en de Micklem Multi Bridle. De Multi Bridle kan gebruikt worden als gewoon hoofdstel, kaptoom en op drie verschillende manieren bitloos!

Schockemöhle - Vele mooie anatomisch gevormde hoofdstellen van zacht leer voor een hoog comfort gehalte voor het paard. Ook hebben zij een mooie basic line en tevens nog de mogelijkheid door select & mix om je hoofdstel samen te stellen en op maat te maken.

Silver Crown - Prachtige hoofdstellen waarbij je het kopstuk los aanschaft van de neusriem. Allen zijn ze universeel op elkaar te gebruiken, hierdoor kan je meerdere combinaties maken en de juiste keuze uit het type kopstuk en neusriem voor jou paard.

Bitten
Elke paardenmond is anders en daarom hebben wij veel verschillende soorten bitten. Verschillende ringen, materialen en mondstukken. Zo verkopen wij bitten van Sprenger, Neue Schule, BR, Myler, Harry's Horse, Trust en Stübben.

Testregeling 
Heeft jou paard even tijd nodig om te wennen aan een bit of is het lastig kiezen vanuit de winkel? Speciaal hiervoor hebben wij een speciale testregeling op de Myler, Neue Schule, Trust en Sprenger bitten! Na aanschaf van het bit ga je er gewoon mee rijden en thuis proberen. Bevalt het bit? Dan kun je hem gewoon houden. Bevalt het bit toch niet zoals je had gehoopt? Breng het dan schoon en netjes met originele verpakking retour en je krijg je aankoopbedrag verrekend retour. De kosten voor het testen van een bit zijn 1% per dag op de aanschafwaarde.

Myler

Neue Schule

Sprenger

Trust

Döbert Micklem Micklem bitloos Silver Crown Schockemöhle Anky BR Harry's Horse PS of Sweden Myler Level 2 Neue Schule Sprenger Dynamic RS Trust Inno Sense Port BR kneveltrens Soft Contact Stübben Golden Wings Harry's Horse watertrens